Even voorstellen…

Mijn naam is Regillio Wooje. Iedereen noemt me Gitto.

Ik ben geboren in Adawai op 25 juni 1989.
Ik werk met hout uit het bos. Het hout verwerk ik tot tafels, stoelen, banken en ik gebruik het hout bij de bouw van huizen.
We zijn nu bezig in het dorp met de bouw van de speelleerplaats, samen met Stichting Sranan Koters.
Mijn droom is om ons mooie dorp Adawai te ontwikkelen en er later een houtbedrijf neer te zetten.
Rowana en ik werken veel en goed samen.
Ik begeleid Rowana in het dorp en maak haar bekend met onze gebruiken en gewoontes. Ik zorg ervoor dat zij haar werk met de kinderen zo goed mogelijk kan doen.
In overleg met Rowana verdeel ik de spullen, die vanuit Nederland verstuurd worden en voor Adawai bestemd zijn.
De mensen van het dorp zijn blij met de samenwerking met Stichting Sranan Koters .
En ik ook.


Mijn naam is Alberto Jeroe.

Ik ben geboren op 23 augustus 1980, in Pokigron. Ik heb gewerkt als leraar, daarna een tijdlang als gids bij resorts in het binnenland van Suriname. Ik heb mij altijd ge├»nteresseerd voor het planten van groenten en fruit. In Pokigron ben ik nu bezig met het opzetten van een ecologisch landbouwproject. Dit project heb ik de naam Grun2gaancasafarm gegeven. Dit betekent letterlijk: groente-grote plek-boerderij. Ik werk al een aantal jaren met Rowana samen . Ik signaleer waar de grootste nood is en geef dat aan Rowana door. Zo zorg ik er ook voor dat de spullen, die uit Nederland komen, terecht komen, bij de kinderen die de spullen het hardste nodig hebben. Rowana komt regelmatig naar het binnenland (Sipaliwini)toe. Ik zorg er dan voor dat ze veilig en op de juiste manier kan reizen en ergens kan verblijven en haar werk voor Stichting Sranan Koters kan doen. Ik vind de samenwerking met Rowana belangrijk voor de kinderen van Sipaliwini. De nood is groot en dat is onze inzet ook. Ik wil het verschil maken.

Vriendelijke groet, Alberto


Mijn naam is Zuales Duku.

Ik ben geboren op 25 januari 1990 in Pikin Slee. In dit dorp staat het Samaaka Museum. Ik speel voetbal  bij de Slee-juniors. Sinds kort volg ik in Paramaribo de opleiding voor maatschappelijk werk. Ik heb Rowana geholpen bij het bestellen en ophalen van de schoolpakketten, die voor kinderen in het binnenland bestemd waren. Ik vond dit een mooie actie van Stichting Sranan Koters en bij de volgende actie schoolpakketten ga ik weer helpen. Als Rowana vervoer nodig heeft in Paramaribo, kan ze bij mij terecht.

Vriendelijke groet, Zuales