Sranan Koters Suriname

Rowana doet sinds 2015 vrijwilligerswerk in Suriname. Door dit werk werd duidelijk in welke omstandigheden sommige groepen kinderen in Suriname moeten leven. Daarnaast bestuurd zij Stichting Sranan Koters Suriname.

sranankoters.nl

Projecten in Suriname

Speelleerplaats Adawai

In het dorpje Adawai , gelegen aan de Surinamerivier, wordt er hard gewerkt aan het bouwen van een nieuw gebouw. Dit gebeurt geheel belangeloos door de bewoners van Adawai.

Het idee voor de speelleerplaats is aangevraagd door Menno Marrenga. Hij is een ingenieur uit Nederland die al vele jaren in de binnenlanden van Suriname woont. Gitto Wejoo woont in Adawai en coördineert het project ter plaatse. Het huis waar de speelleerplaats is gaat voor meerdere doeleinden gebruikt worden zoals o.a. voor Krutu Oso (vergaderzaal).

Op de foto boven ziet u het oude huisje waar omheen men is gestart met het leggen van een nieuwe fundering. In dit nieuwe gebouw wordt een speelleerplaats gerealiseerd voor de jeugd waar voornamelijk gewerkt wordt aan de fijne motoriek. Op de foto hieronder ziet u de stenen voor de fundering die van de boot op een aanhanger worden gelegd.

Geplande opstart van de speelleerplaats is februari 2022. Het is de bedoeling dat de speelleerplaats uiteindelijk gerund gaat worden door het dorp zelf. Daar waar nodig is, zal Stichting Sranan Koters Adawai blijven ondersteunen.

Het dorp brengt de financiën in en werkt samen met Sranan Koters Suriname welke zorgt voor aanvullende financiering. Rowana zorgt voor de coördinatie in Suriname en wordt door de stichting in Nederland voorzien van speelmateriaal en enig financiële support.

Project Schoolpakketten

Wanneer de kinderen begin van het lesjaar naar school gaan wordt er verwacht dat zij een schoolpakket meebrengen. Niet ieder gezin heeft de mogelijkheid dit te realiseren waardoor een kind minder goed kan meekomen op school. Op 6 december 2021 (dag van het kind) is er een start gemaakt met dit project. In 2022 gaan wij dit verder oppakken

Dit doet Stichting Sranan Koters Suriname ook

  • Het geven van huiswerkbegeleiding aan de kinderen in samenwerking met vrijwilligers.
  • De kinderen begeleiden bij het ontwikkelen van een eigen visie en een groter zelfvertrouwen.
  • De kinderen de gelegenheid geven om te ontdekken “wie ze zijn”.
  • Werken aan een liefdevolle en een zo veilig mogelijke omgeving voor deze kinderen.
  • Stimuleren van sport en spel, muziek en creatieve activiteiten.
  • Verhogen van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van Surinaamse kinderen.
  • Distribueren van de ontvangen goederen in Suriname.
sranankoters.nl

Sinds mei 2020 is Stichting Sranan Koters Suriname opgericht door Rowana. Door beide stichting te zijn kunnen we optimaal samenwerken.