Team Sranan Koters Nederland

Onderstaan een persoonlijk stukje van ieder bestuurslid binnen onze stichting. De bestuursleden zetten zich belangeloos in en ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.

sranankoters.nl

Mijn naam is Rowana Weusten. Geboren in Valkenburg, Zuid-limburg in Nederland.

Vanaf mijn 7de jaar woonachtig in Amsterdam. Dochter van een Amsterdamse moeder en een Limburgse vader.

Ik ben moeder van drie kinderen: Suus, Morena en Giorgio en oma van drie kleinkinderen: Shana, Luciano en Jiovanni.

Ik ben altijd werkzaam geweest als verpleegkundige maar nu met pensioen. Mijn hobby’s zijn dansen, buiten zijn, lezen, schrijven en improviseren.

Ik vind het fijn om mij in te zetten als voorzitter voor de kinderen van Suriname.


sranankoters.nl

Hoi, ik ben Chantal de Leeuw, moeder van een tienerdochter en samenwonend.

Ik werk als kinderverpleegkundige in een academisch centrum. Tijdens mijn studie aan de HBO-V (20 jaar geleden) heb ik 6 maanden stage mogen lopen in Suriname. Een prachtige ervaring waar ik nog regelmatig aan terug denk. Sinds mijn stage ben ik 2 x terug geweest in Suriname. Kan wel zeggen dat het land mij raakt en ik me er thuis voel zodra ik de trap van het vliegtuig afloop.

Hoe mooi dat ik, als algemeen bestuurslid, mijn steentje bij mag dragen binnen Sranan Koters.


sranankoters.nl

Mijn naam is Elly Besemer, geboren in 1961. Ik werk als zelfstandig kinderverpleegkundige en masseur.

Toen ik tijdens mijn vakantie in Suriname in 2018 zag wat Rowana in Kinderhuis Saron voor de kinderen doet raakte ik onder de indruk.

Ook raakte me het verschil van de overvloed hier in Nederland en het tekort aan basis spullen daar.

Ik sprak er over met Liesbeth die hetzelfde voelde en zo zijn we begonnen met spullen verzamelen en kwamen we later in contact met de andere leden van Sranan Koters Nederland.

Op dit moment ben ik secretaris, wat ik net als de andere bestuursleden, vrijwillig en met plezier doe!

Naast mijn werk en de activiteiten voor Sranan Koters is mijn grootste hobby saxofoon spelen.


sranankoters.nl

Ik ben Liesbeth Smits, getrouwd en ik heb drie volwassen dochters.

Door mijn werk als verpleegkundige en massagetherapeut bij zieke kinderen en ouderen, heb ik Rowana leren kennen.

Toen ik op vakantie in Suriname was, heb ik Kinderhuis Saron bezocht. Ik schrok van de situatie en voelde dat ik me wilde inzetten om de kinderen en Rowana te helpen.

Deze hulp begon met het sturen van spullen die ik zelf en de mensen in mijn omgeving over hadden.

Ik ben blij dat ik samen met Elly, Chantal en Rowana kan bijdragen aan het ontwikkelen van Sranan Koters.

Mijn taak is nu het zorgen voor de logistiek, het verzenden van de dozen en alles wat daarbij komt kijken.


Ik ben Gerrit van Roekel, geboren in de hongerwinter in Loenen bij Apeldoorn en op de Zuid-Veluwe opgegroeid. Getrouwd, twee kinderen en vier kleinkinderen in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Vanaf mijn 24ste speelt mijn gezinsleven zich af in het westen van het land omdat ik bij de Koninklijke Marine gewerkt heb. In die periode, midden jaren zestig van de vorige eeuw, ben ik een jaar lang in Suriname geweest. Een aparte en interessante tijd, waaraan ik blijvend een zwak voor dat land heb overgehouden.

Toen het penningmeesterschap bij de stichting Sranan Koters op mijn weg kwam, sprak mij dat dan ook aan, temeer nog daar het doel mij raakte: “kansarme kinderen van arme ouders te ondersteunen met oog op hun toekomst” en daarnaast de onbaatzuchtigheid van de oprichters van de stichting. Genoeg redenen om een steentje te willen bijdragen.